Met grote regelmaat worden er op De Heumstede paarden en pony's zadelmak gemaakt.

 

De aangeboden paarden worden door een goed op elkaar gespeeld team op correcte en paardvriendelijke wijze opgeleid, waarbij het uiteindelijke doel is dat het paard met plezier en vertrouwen onder het zadel gaat en een beloning de rode draad is.

 

Wij nemen het paard veel in de hand, leren het aan de longe lopen (met hoofdstel en zadel), op de wasplaats staan etc. Pas als het paard eraan toe is, gaat er een ruiter op. Is het paard eenmaal aan een ruiter gewend, dan laten we het paard onder de ruiter op het afgezette crossterrein langs hindernissen, tonnen, over zeiltjes, balken en boomstammen etc. gaan en zodat het gewend raakt an allerlei zaken.

 

De eigenaar van het paard kan daarna begeleid worden bij het berijden van zijn paard tot elk gewenst niveau. Het is ook mogelijk om het paard verder te laten opleiden en eventueel uit te brengen op spring-, eventing- en dressuurwedstrijden. 

 

Eveneens is er de mogelijkheid uw paard bij problemen (zoals trailer laden, problemen onder het zadel) door ons te laten corrigeren.